Κωνσταντίνος Κούτσας

Κωνσταντίνος Κούτσας

Διευθύνων Σύμβουλος, Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε. ΔΙΟΣ - ΣΕΛΙ & Πρόεδρος ΣΕΦΥΜΕΝ

Πατέρας 3 παιδιών, σύζυγος της Δάφνης Τσιάγκα, γεννήθηκα στο Άγιο Πνεύμα Σερρών και στην ηλικία των 6 μετακόμισα στην Αθήνα, όπου και ζω σήμερα, μοιράζοντας τον χρόνο μου μεταξύ Αττικής και Πιερίας τα τελευταία 9 χρόνια. Τελειόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης κ Διοίκησης της ΑΣΟΕΕ, και κάτοχος MBA και Μάστερ στη Στρατηγική των Επιχειρήσεων, με υποτροφίες της Γαλλικής Κυβέρνησης και του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Εργάζομαι ως στέλεχος τα τελευταία 34 χρόνια, σε διάφορες λειτουργείες (Μάρκετινγκ -Πωλήσεων-Γενικής Διεύθυνσης) της επιχείρησης και σε 7 προϊοντικές κατηγορίες, εκ των οποίων τα 24 στο κλάδο των Φυσικών Μεταλλικών Νερών. Μετά από μία επαγγελματική πορεία 25 ετών στη Νεστλέ, συνεχίζω τα τελευταία 9 χρόνια στη Σ.Μεντεκίδης.
Διετέλεσα Πρόεδρος του ΣΕΦΥΜΕΝ και μέλος του Δ.Σ. του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου (NMWE) , την περίοδο 2012-2015, όπως και στην παρούσα περίοδο 2023-2025. Την περίοδο 2020-2023 στον ΣΕΦΥΜΕΝ, ήμουν Συντονιστής των Επιτροπών Περιβάλλοντος-Κυκλικής Οικονομίας και Επικοινωνίας. Η επιχειρηματική μου φιλοσοφία και δράση περικλείεται από τις εξής λέξεις-έννοιες κλειδιά:
Όραμα, Ευ-επιχειρείν, Άνθρωποι-Συνεργασία – Ομάδα, Βιώσιμη και Διατηρήσιμη Αειφόρος Ανάπτυξη, Κοινωνία, Συνεχής Βελτίωση, Αριστεία.