Μανώλης Γραφάκος

Μανώλης Γραφάκος

ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Από τις 3/9/2019 είναι Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με ευθύνη τη διαχείριση του συνόλου των αποβλήτων της χώρας, με έμφαση στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και στη δημιουργία μεγάλων μονάδων σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων σε όλη τη χώρα.

Ως Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Μεταμόρφωσης από το 2012 μέχρι 31/8/2019, συνέβαλε σε μια από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις χρέους που έχουν γίνει σε ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια των κρίσιμων εκλογών του Ιουλίου του 2019 και συγκεκριμένα το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Ως Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, από το Φεβρουάριο 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, είχε σημαντική συμβολή στην κατάρτιση του Κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ως Πρόεδρος στον Διαδημοτικό Σύνδεσμο 21 ΟΤΑ, των Δήμων της Βόρειας Αττικής, το 2011, προώθησε το πρωτοποριακό Πρόγραμμα του Αστικού Παρατηρητηρίου.

Ως Δήμαρχος Μελισσίων την περίοδο 2007 – 2010 πραγματοποίησε σημαντικό έργο σε υποδομές και αστικές αναπλάσεις. Αύξησε την περιουσία του Δήμου κατά 22 εκατ. Ευρώ και αναχρηματοδότησε τα δάνεια του, με το χαμηλότερο επιτόκιο στην αγορά.

Ως Αναπληρωτής Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής από το 2004 έως το 2006, συνέβαλε στην προώθηση του Προγράμματος Αποασυλοποίησης «Ψυχαργώς».